why
Mengapa BESTWEBSKILL.COM?
 
?

Archive for November, 2011

Sedikit Perkongsian Kisah Kejayaan.

Syed Mokhtar

Anak Bangsaku

Tan Sri Syed Mokhtar al-Bukhary is currently the richest bumiputra corporate figure with many interest in diversified business areas which include transportation and logistics, plantations, property development, defense and armory as well as engineering and power generation.  He is also a symbolic figure that holds philosophy that ‘education does not guarantee success in life, but hard work does’, and he’s a walking proof of that.

 

Syed Mokhtar al-Bukhari  was born into a mid-low class family in north of peninsular Malaysia; whose house was without necessities and luxuries. His highest education was only until form five, and he never went to university. But that doesn’t mean he’s lacked of knowledge. A whole lot of his knowledge and experience was gained through his own entrepreneurship experience during his youth time.

 

Due to his family’s mediocre-to-poor background, Syed Mokhtar al Bukhary had to step into the working world in his early life, while pursuing his primary and secondary studies. Syed Mokhtar helped his mother planting and selling vegetables in the market and also selling roti canai. His numeric knowledge was used to help his father in doing daily book keeping.

 

After finishing school, Syed Mokhtar helped his father in breeding cow business but only to see the business washed away by foot and mouth disease. Nevertheless, he took over the business and start over by selling meats. He then move on to packaging the meats and start selling them wholesale. His determination paid off and the business started to take off.

 

As his determination starting to skyrocket, he quickly moved to expand into diversification of other businesses. His next big move was in the logistics business, with initial goal to transport their trading materials. More success followed and he moved to rice trading business. He worked even harder after awarded the rice trading license from Lembaga Padi Negara, and was later awarded successions of supplier contract government-linked corporations. As the saying goes, ‘the harder you work, the luckier you get’.

 

He currently holds shareholder-ship in Malaysia Mining Corporation Berhad (MMC), BERNAS, Malakoff Berhad, Johor Port Berhad, Impian Teladan Sdn Bhd and many others. Even becoming the talk of the country, Syed Mokhtar, most of the times tried to lay low. He is rarely available for press interview and remains elusive in the world of publicity. Instead, he focuses his work on philanthropist’s work and is passionate with his charity foundation under the name of al-Bukhary Foundation.

 

Al-Bukhary Foundation helped to build Islamic Art Muzium valued at RM70 millions as well as building many mosques and charity establishments in Kedah, Perak and across the country.

 

Share on Facebook

Share

Be the first to comment - What do you think?  Posted by mhdyusof - November 26, 2011 at 6:57 pm

Categories: Santai   Tags:

Hasilkan Gaji Kedua…

 


KAWAN AKU JUGA

KERJA KERAJAAN,

CIKGU BIASA JER,

Tapi…

Setiap tahun siap bawa famili

melancong lagi…

Pulau Langkawi, Tioman,

Perhentian dan hujung tahun ini

dengar khabarnya nak ke Bali pulak…

 


Alangkah BESTnyer!

happy

Tapi aku?

sakit kepala

Masih di Takuk Lama….  

    • Kerja dah berbelas2 tahun.
    • Simpanan masih terlalu kecil…ciput!
    • Setiap hujung bulan, poket tinggal “duit besi”.
    • Kereta dan rumah masih berhutang.
    • Pelaburan ASB langsung tak ada.
    • Umur makin meningkat.
    • Pencen makin dekat.
    • Haruskah aku pencen sebagai “seorang tua miskin”?
    • Apa hal pulak anak isteri aku nanti?
    • Aku sungguh sedih, risau, segan dan malu…..

     

    sad face

    Apa Kawan Aku Buat?

    (OK biar Abg Chob tolong berikan jawaban…..) 

     

    • Kawan anda sebenarnya telah berjaya mencipta sumber  GAJI KEDUA duit masuk secara pasif.
    • Beliau buat duit tak berhenti2 walaupun tidak memiliki sebarang produk sendiri.
    • Beliau melakukannya secara sambilan HANYA 2 JAM SEHARI dari depan laptop setiap malam selepas solat Isyak.
    • Beliau pandai mencari GURU untuk belajar kaedah yang BETUL2 ‘MENJADI’ dan TERBUKTI, bukan ikut untung NASIB.
    • Beliau telah berjaya MENGAUTOMASIKAN perniagaannya. Sistem bisnes beliau berjalan tanpa henti walaupun pada ketika beliau sedang melakukan aktiviti harian yang lain hatta sewaktu beliau tidur sekalipun duit tetap masuk.
    • Beliau sanggup dan telah mengorbankan 16 JAM berguru untuk menguasai TIPS RAHSIA ini.
    • Beliau PANTAS membuat keputusan untuk belajar TIPS RAHSIA ini dengan serius sebaik saja mendapat MAKLUMAT PENTING di bawah.

       

      Maklumat Penting !

       

      Share on Facebook

      Share

      Be the first to comment - What do you think?  Posted by mhdyusof - November 16, 2011 at 2:12 am

      Categories: Berita Semasa   Tags:

      Ruslie Sophian Kembali Ke Rahmatullah

       

      Kenangan 29 October 2011 di Sri Kembangan, KL

      Kenangan 29 October 2011 di Sri Kembangan, KL

      Sekembalinya aku dari  menghadiri majlis graduasi anakku di MRSM Taiping petang tadi aku sempat berbual2 dengan isteriku tentang Abg Ruslie Sophian. Tentang keramahannya, tentang kesungguhannya mendalami ilmu dalam bidang yang diminatinya, tentang kebolehannya  menulis, tentang kehebatannya sebagai blogger yang dikenali dan pelbagai perkara yang mencuit hati sepanjang pertemuan aku dengan beliau pada 29-30 October lepas di Sri kembangan KL.

      Sebaik saja selesai solat maghrib sementara menunggu Isyak,  tepat jam 7:55 malam handphone aku terima mesej. Penghantarnya adalah Ruslie Sophian mengikut seperti dalam list contact aku, namun mesejnya yang tertulis membuatkan aku terkebil2…. antara percaya atau tidak. Berbunyi “Suami saya meninggal dunia petang tadi pukul 6″

      Cepat2 aku call balek. Bunyi seperti ada orang menekan butang answer tapi tak sepatah suara pun aku dengar. Aku cuba redial. Sama juga. Aku terus call Abg ipar aku kat Pantai Dalam KL minta tolong dia buat pengesahan tentang berita yang aku terima tadi. Dia bergegas ke Subang Perdana Court 10. Dan akhirnya dia call aku dari rumah arwah dan mengesahkan bahawasanya benarlah sahabatku Ruslie Sophian telah kembali ke Rahmatullah……..

      Sahlah yang menghantar mesej tadi adalah Kak Intan…… isteri Allahyarham.

       

      Gambar terakhir Allahyarham ketika hadir kelas website aku pada 30 Oct 2011.

      Hati siapa yg tidak akan tersentuh.....Gambar terakhir Allahyarham ketika hadir kelas website aku pada 30 Oct 2011.

      “Dari Allah dia datang, kepada Allah jua dia dikembalikan”. Aku dimaklumkan, jenazahnya akan di semadikan di tanah perkuburan Masjid Al-Falaq, Subang Jaya selepas solat Jumaat esok.

      Panjang2kanlah berita sedih ini kepada semua sahabat2. Selamat tinggal sahabatku……. semoga rohmu dicucuri rahmat…AMIIN.

      Alfatihah!

       

      http://www.rusliesophian.com/

      Share on Facebook

      Share

      Be the first to comment - What do you think?  Posted by mhdyusof - November 3, 2011 at 11:46 pm

      Categories: Peristiwa   Tags:

      Share this Article
      Share on FacebookThis is the home page.Bestwebskill Training Services – PG (002060530-U)0
      Share
      StatPressVisits today: 83
      Who's Online

      2 visitors online now
      1 guests, 1 bots, 0 members
      Map of Visitors
      Powered by Visitor Maps

      Next Page »