why
Mengapa BESTWEBSKILL.COM?
 
?

Archive for March, 2012

Dari Batang Kali Ke Padang Serai

Dari Batang Kali ke Padang Serai

Ir Abdut-Rahman Omar Dari Batang Kali ke Padang Serai

Dua lokasi di Malaysia yang boleh disifatkan sebagai tempat ‘Jin Bertendang’

Namun lihatlah kebangkitan minda warganya yang rata2 sudah celik IT.

Rata2 sudah NAMPAK peluang yang terhidang di medan Cyber.

 

Atas kesedaran inilah Ir Abdur-Rahman sanggup memandu ke Padang Serai

untuk belajar ilmu membina website perniagaan dengan Abg Chob.

Keputusannya drastik sekali . Paginya beliau telefon saya, petangnya dah sampai ke Padang Serai.

Tup-tup dah sampai dan relax2 kat homestay Sri Serai.

Dah lama beliau mencari peluang berguru secara personal begini.

Inilah pertama kali beliau berjumpa dengan seorang mentor yang sanggup

mengajar secara 1 on 1.

 

Apa lagi, pucuk dicita ulam mendatang….

Pagi decide, petang dah datang….

Kami telah melakukan pengisian ilmu selama 2 hari dengan sungguh berkesan.

Nak dijadikan cerita, peserta ke-2 yang sepatutnya hadir bersama telah

terpaksa menangguhkan kehadirannya kerana hal yang tidak dapat dielakkan.

Maka kami berpeluang fokus secara 1 on 1 dalam erti kata sebenarnya.

Share on Facebook

Share

Be the first to comment - What do you think?  Posted by mhdyusof - March 22, 2012 at 5:33 pm

Categories: Kisah Bengkel   Tags:

Jangan Tunggu Hingga Jatuh Susah….

kecewa dalam hidup

Renung2kan….

Saya pernah menerima email dari prospek yang nadanya

penuh kekecewaan. Penuh dengan rasa berputus asa.

Seolah2 dunia telah berakhir. Ada yang dan

terlanjur sehingga tergamak megeluarkan kata2 yang  tidak

selayaknya di pertuturkan terhadap Maha Pencipta dan

Maha Pemberi Rezeki.

Semua ini terjadi akibat himpitan hidup.

Manakan tidak… kerja dah tak ada…pendapatan dah terputus..

keperluan kehidupan terus meningkat…duit simpanan dah kering…

anak2 makin membesar… badan pula ditimpa penyakit…

umur makin tua… hidup serba sempit dirasakan.

Dalam keadaan  begini ramai yang akan hilang pedoman.

Ramai yang mula menyesali nasib sendiri. Ramai yang putus asa.

Ramai yang menghina2 diri. Tak kurang  juga yang terus

menyalahkan takdir. Malahan ada yang memilih untuk

menggadaikan aqidah dan memperdagangkan agama.

Saya pernah menerima email dari seorang hamba Allah

seorang muslim yang hina lagi terdesak sehingga

berani memaki hamun Maha Pencipta. Sangat tidak wajar

perbuatan ini. Silap haribulan , boleh rosak aqidah. Apa yang

dia mahu? Tak lain melainkan mahu keluar dari kesempitan hidup.

Dia beralasan mengatakan Allah tidak berlaku adil kerana

menjadikan kehidupannya susah dan hidupnya melarat….

Kepada manusia yang sudah sampai ke tahap ini, saya jadi

tawar hati untuk menawarkan apa jua peluang untuk dikongsi.

Saya nasihatkan agar dia bersyahadah semula dan

bermuhasabah sementara nyawa belum sampai ke halkum.

Mudah2an taubatan Nasuha diterima. Insya Allah diterima

atas sifat Allah yang Maha Pengampun. Jangan sekali kita

berputus harap dengan rahmat Allah.

Khuatir akan perkara seperti berlaku, maka saya cadangkan

dan mempelawa anda melihat peluang2 berikut untuk

mengubah nasib dan masa depan keluarga kita. Ambillah

peluang ini sementara kita belum ditimpa kesempitan.

Apa guna peluang datang apabila kita sudah terlalu tersepit

dan sudah tidak mampu membuat keputusan apa2…

Jika duit yang ada pun belum tentu cukup untuk makan minum,

dalam keadaan begini apa peluang yang boleh kita ambil?

Memanglah dalam keadaan “tak berdaya” begini selalunya

kita akan berkata “Oh… Alangkah baiknya peluang itu…..”

Namun kita sudah tidak mampu berbuat apa2…

Untuk peluang niaga Monavie (Saya sebut nama tanpa selindung)

Cuba pilih bisnes ini. Ia boleh dilakukan secara offline dan

juga secara online.

http://mvcombo.com

Jika anda ingin lakukannya secara online tapi kurang mahir

tentang cara2 menjalankan perniagaan online, saya jemput

datang belajar dengan saya. Malahan saya berikan pertolongan

PERCUMA setelah anda memilih untuk menyertai saya dalam

Monavie Pakej Combo. Dah jimat RM390!!

Anda fikir ada orang lain sanggup berikan tawaran begini?

Mungkin TIDAK…..

Ini link ke Bengkel Belajar Perniagaan Monavie Online.

http://bestwebskill.com

Mudah2an coretan saya hari ini ada meninggalkan sedikit

kesan dalam membantu kita membuat keputusan berani

demi membawa perubahan kepada kehidupan.

Saya sendiri sedar bahawa selama ini kita hidup dalam ‘kebiasaan’.

Apa kata kita cuba sesuatu yang diluar dari ‘kebiasaan’ tersebut.

Jika Allah izinkan nescaya JADI….

Jika Allah tak izinkan, JANGAN pulak kita salahkan takdir ya!

Ingat tu…..

gambaran sebuah keluarga bahagia

Salam Kejayaan

Abg Chob

017-4769953

Share on Facebook

Share

Be the first to comment - What do you think?  Posted by mhdyusof - March 1, 2012 at 11:05 am

Categories: Santapan Rohani   Tags:

Share this Article
Share on FacebookThis is the home page.Bestwebskill Training Services – PG (002060530-U)0
Share
StatPressVisits today: 84
Who's Online

3 visitors online now
1 guests, 2 bots, 0 members
Map of Visitors
Powered by Visitor Maps